Scroll to top

Hoe het allemaal begon....

Croqino's Story

Enige tijd geleden merkten we in ons gezin een zekere nood aan een “snelle” lunch. Belegde broodjes, hamburgers, pizza, pasta,… alles passeerde de revue maar geen van alles gaf de nodige voldoening. Snel verzadigd maar even snel weer honger. Zeker onze, toenmalige, tieners waren gretige afnemers.

Deze zoektocht zette ons aan om zelf te creëren. Ons “product” moest echter voldoen aan 3 principes: voedzaam, gemakkelijk te eten én snel (lees makkelijk klaar te maken).

Na veel experimenteren, proeven, bijstellen en opnieuw proeven
waren we klaar om de Croqino voor te stellen:

1. Voedzaam: heel diverse kwaliteitsvolle ingrediënten verpakt in volkoren speltbrood

2. Gemakkelijk te eten: door de gesloten vorm wordt morsen een uitzondering

3. Snel: alles zit in 1 pakket en kan eenvoudig opgewarmd worden in de broodrooster voor het snelste en krokantste resultaat. Bij gebrek daaraan is een heteluchtoven ook geschikt natuurlijk.

Ceci n'est pas un croque

Een Croqino is dus gebaseerd op het croque-principe:
2 sneetjes brood met van alles daartussen maar tegelijk is hij ook weer heel anders…
een premium croque dus “met een hoek af”. Of toch niet?!
Een Croqino heeft er net een hoek bij! De cirkel was, voor ons, dan wel rond maar er was toch die extra twist. Daarom heeft een ronde Croqino een punt en dat is wat hem net zo handig en herkenbaar maakt.

Ok, de Croqino was gelanceerd en beschikbaar in een aantal varianten maar al snel bleek dat er vraag was naar meer. Zo zijn er vandaag 18 verschillende lunch Croqino’s (ook veggie/vegan), een aantal medium Croqino’s voor de kleine honger (hartig én zoet) en de mini-tjes.

Zo is er nu een antwoord voor de “snelle” lunch, het tussendoortje maar ook voor de apero-time want daar schitteren de mini Croqino’s het meest.

Croqino formaten
Croqino's food sharing

De diversiteit in de vullingen zorgt ervoor dat iedereen (of toch de meesten 😉) hun goesting zullen vinden en dat er dus Croqino’s op het menu kunnen gezet worden voor het hele gezin; al dan niet gecombineerd met een fris slaatje of extra wokgroentjes.

Onze tieners van toen zijn ondertussen twintigers, studenten, en kunnen de Croqino’s nog steeds waarderen. Heel vaak nemen ze er een aantal mee naar kot want ook daar hebben onze 3 principes hun nut bewezen 😊

Hoe wordt nu zo'n Croqino gemaakt?

Een blik achter de schermen

Watch video

Stuk voor stuk staan ze voor kwaliteit

Onze Partners